Nyakunkon a nyár, érdemes előre betárazni sütésmentes finomságokkal. A helyetekben én biztos, hogy elmenteném ezt a receptet, mert egyszerűen tökéletes!
Hozzávalók:
- 300 g tej
- 100 g vaj
- 80 g kristálycukor
- 4 ek búzadara
- 120 g kókuszreszelék
- 200 g étcsokoládé
- 2 tk étolaj
A tejet, a vajat és a cukrot egy lábasba mérjük és felforraljuk. Mehet hozzá a búzadara, amivel 1 percig kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszreszeléket is. Egy - kb. 25x25-ös - szögletes formába simítjuk, amit előtte kibéleltünk műanyag fóliával. Betesszük a hűtőbe és hagyjuk dermedni 2 órát. A csokit megolvasztjuk az olajjal és a felét a tetejére kenjük, majd újra mehet a hűtőbe, amíg megdermed. Egy műanyag tálcára borítjuk a csokis oldalával lefelé, majd rákenjük a csoki másik felét és kanállal kicsit megtapogatjuk, hogy olyan legyen, mint a bolti Bounty. Újra hagyjuk megdermedni, majd forró, éles késsel szeletekre vágjuk. Tegyük műanyag ételesbe a csokikat és tároljuk hűtőben fogyasztásig.