Tejturmix

Péter Dani blogja

Bounty házilag

Nyakunkon a nyár, érdemes előre betárazni sütésmentes finomságokkal. A helyetekben én biztos, hogy elmenteném ezt a receptet, mert egyszerűen tökéletes!

fa3d37d8-419a-49fb-95df-dc373f47ffe6.jpegfa3d37d8-419a-49fb-95df-dc373f47ffe6.jpeg

Hozzávalók:

  • 300 g tej
  • 100 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 4 ek búzadara
  • 120 g kókuszreszelék
  • 200 g étcsokoládé
  • 2 tk étolaj

A tejet, a vajat és a cukrot egy lábasba mérjük és felforraljuk. Mehet hozzá a búzadara, amivel 1 percig kevergetve főzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszreszeléket is. Egy - kb. 25x25-ös - szögletes formába simítjuk, amit előtte kibéleltünk műanyag fóliával. Betesszük a hűtőbe és hagyjuk dermedni 2 órát. A csokit megolvasztjuk az olajjal és a felét a tetejére kenjük, majd újra mehet a hűtőbe, amíg megdermed. Egy műanyag tálcára borítjuk a csokis oldalával lefelé, majd rákenjük a csoki másik felét és kanállal kicsit megtapogatjuk, hogy olyan legyen, mint a bolti Bounty. Újra hagyjuk megdermedni, majd forró, éles késsel szeletekre vágjuk. Tegyük műanyag ételesbe a csokikat és tároljuk hűtőben fogyasztásig.

 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása