Tejturmix

Péter Dani blogja

Kukoricaszirup (Corn syrup)

Az amerikaiak legkedveltebb szirupja, ami használható öntetekhez, édesítőként, de elsősorban cukrászati alapanyagként. Te is találkoztál már rengeteg külföldi receptben a „corn syrup” hozzávalóval? Az egyszerű receptem után végre te is elkészítheted mindezeket a recepteket, a saját kukoricaszirupod felhasználásával.

20171013_122927-01.jpeg

Hozzávalók 4 dl kukoricasziruphoz:

  • 200 g hideg víz
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 400 g kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliaesszencia
  • 1 teáskanál borkő (Cream of Tartar)

373405011_0_640x640.jpgSzerezz be cream of tartart a képre kattintva!

Egy nyeles forralólábasba mérjük össze a hideg vizet és a kukoricakeményítőt. Elkeverjük és addig rotyogtatjuk, míg átlátszó, zselészerű darabkákkal lesz tele. Ekkor egy részletben öntsük hozzá a cukrot és kevergessük addig, míg szirupos állagú lesz, illetve teljesen feloldódik a cukor. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a borkőt és a vaníliaesszenciát. Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen szobahőmérsékletűre hűlni egy éjszaka alatt. Másnap keverjük át és öntsük egy műanyag flakonba. A hűtőajtóban akár 4-5 hónapig is nyugodtan eltárolható.

20171013_122848-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása