Az amerikaiak legkedveltebb szirupja, ami használható öntetekhez, édesítőként, de elsősorban cukrászati alapanyagként. Te is találkoztál már rengeteg külföldi receptben a „corn syrup” hozzávalóval? Az egyszerű receptem után végre te is elkészítheted mindezeket a recepteket, a saját kukoricaszirupod felhasználásával.
Hozzávalók 4 dl kukoricasziruphoz:
- 200 g hideg víz
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 400 g kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliaesszencia
- 1 teáskanál borkő (Cream of Tartar)
Szerezz be cream of tartart a képre kattintva!
Egy nyeles forralólábasba mérjük össze a hideg vizet és a kukoricakeményítőt. Elkeverjük és addig rotyogtatjuk, míg átlátszó, zselészerű darabkákkal lesz tele. Ekkor egy részletben öntsük hozzá a cukrot és kevergessük addig, míg szirupos állagú lesz, illetve teljesen feloldódik a cukor. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a borkőt és a vaníliaesszenciát. Alaposan keverjük össze, majd hagyjuk teljesen szobahőmérsékletűre hűlni egy éjszaka alatt. Másnap keverjük át és öntsük egy műanyag flakonba. A hűtőajtóban akár 4-5 hónapig is nyugodtan eltárolható.