Tejturmix

Péter Dani blogja

Sütésmentes túrótorta Baileys tükörrel

20180406_115049-01.jpeg

20180406_114255-01.jpeg

Az egyik legismertem és legkedveltebb sütésmentes desszert a túrótorta. Valljuk be, néha kicsit egyhangú tud lenni, ezúttal viszont megpróbáltam szélesíteni az egyszerű túrótorták tárházát egy ír krémlikőrös-citromos réteggel és egy tükröződő, luxuscukrászdákat idéző Chocolat Luxe zselével. Garantált elismerésre és vállveregetésre számíthat, aki elkészíti barátainak vagy családjának, akár egy születésnapra, akár egy komolyabb családi bulira. 

20180406_115130-01.jpeg

26 cm átmérőjű tortaformához 

A kekszes alaphoz: 

  • 215 g zabkeksz 
  • 80 g olvasztott vaj 

A túrós-likőrös réteghez: 

  • 250 g szobahőmérsékletű vaj 
  • 200 g kristálycukor 
  • 3 evőkanál Baileys Original krémlikőr 
  • 2 db citrom reszelt héja 
  • 6 db tojássárgája 
  • 750 g túró 
  • 20 g zselatin por 
  • 50 g víz 
  • 100 g tej 

Baileys Chocolat Luxe zseléhez: 

  • 300 g Baileys Chocolat Luxe krémlikőr
  • 6 lap zselatin 
  • 170 g habtejszín 
  • csipet só 

A díszítéshez: 

  • kevés tejszínhab 
  • cukorgyöngyök 
  • csokoládédíszek 
  • karamellás popcorn

1_3.jpeg

A kekszes alaphoz daráljuk le magát a kekszet, keverjük össze a vajjal és nyomkodjuk a csatos tortaforma aljába. 

Folytassuk a túrós réteggel. A vajat keverjük habosra a cukorral, egy elektromos habverő segítségével. Adjuk hozzá a Baileys Irish Cream-et és a citromhéjat, majd egyenként keverjük el benne a tojások sárgáját is. Egy részletben mehet hozzá a túró is, és ezzel is dolgozzuk össze alaposan a krémet. A zselatint 5 percig duzzasztjuk az jéghideg vízben. Közben a tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a megduzzadt zselatint. Addig kevergetjük míg teljesen el nem olvad. Ez is mehet a likőrős-túrós keverékhez. Alaposan keverjük el, öntsük a kekszes alapra, simítsuk el a tetejét és tegyük a hűtőbe 2-3 órára. 

20180406_115301-01.jpeg

Chocolat Luxe zselével folytatjuk, miután már legalább 2 órát dermedt a túróréteg a hűtőben. Ehhez áztassuk be jéghideg vízbe a 6 lap zselatint, a tejszínt pedig melegítsük fel. A beáztatott zselatinlapokat kicsit csavarjuk ki és oldjuk fel a meleg tejszínben, végül keverjük el a csokis Baileys-szel. Óvatosan öntsük a megdermedt torta tetejére és tegyük a hűtőbe az egészet egy éjszakára.  

Másnap szedjük le róla a tortaformát, helyezzük egy tortatálra és dekoráljuk egy-egy habrózsával, cukorgyöngyökkel, karamellás popcornnal és/vagy csokoládédíszekkel. 

20180406_115117-01.jpeg

20180406_115240-01.jpeg

Jó étvágyat kívánok! 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása