Tejturmix

Péter Dani blogja

Őszi almás-fahéjas koszorú

A tésztához:
250 g liszt

150 g vaj
200 g kristálycukor
3 db tojás
1 csomag vaníliáscukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 g sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
120 g pirított dió
1 citrom- és egy narancs héja
2 db nagyobb alma/vagy körte

A mázhoz:
1 tojásfehérje

150 g porcukor

Díszítéshez:
pár szem durvára tört, pirított dió

dsc_0194.JPG

A vaníliáscukrot, a kristálycukrot és a tojásokat habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük az olvasztott vajat. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a szegfűszeget összekeverjük és a vajas habhoz keverjük. Jöhet hozzá a kis kockára vágott alma, a durvára tört dió és a citrushéjak. Kivajazott, kilisztezett koszorú vagy kuglóf formába tesszük és 170°C-ra előmelegített sütőben 70 perc alatt megsütjük (30 perc után érdemes alufóliával letakarni és úgy sütni tovább). Hagyjuk a formában kihűlni.

A mázhoz a tojásfehérjét és a porcukrot vízgőz felett csípősre melegítjük. Ne verjük habbá, fakanállal vagy szilikonlapáttal kevergessük.

A szobahőmérsékletűre hűlt koszorút egy nagy tálalótálra helyezzük, lecsorgatjuk a cukormázzal és megszórjuk a dióval.

Egy bögre forró tea és pár őszi hangulatú dallam mellé tökéletes 

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása