Az égetett tésztához:
1:1:1 - zsíradék:víz:liszt
100 g olaj
100 g víz
csipet só
csipet cukor
100 g liszt
3-3,5 db tojás.
A vaníliakrémhez és a csokiöntethez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl zsíros tej
1 vaníliarúd
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
220 g étcsoki
500 g tejszín
Egy lábasba mérjük az olajat, a vizet, a sót és a cukrot. Addig melegítjük míg kicsit el nem kezd köpködni, ekkor egy részletben beleöntjük a lisztet és fakanállal resztelni kezdjük, azaz folyamatosan addig keverjük míg el nem válik a lábas falától. Gépbe tesszük a masszát és habverővel gyorsan keverjük, közben a felütött és elhabart tojásokat, apró részletekben hozzáadjuk.
Habzsákba töltjük a tésztát és sütőpapírral fedett lemezre 4 cm-es kis halmokat nyomunk. Megpermetezzük a halmokat vízzel és 210°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Tegyük félre a megsült golyókat.
A vaníliakrémhez az egy csomag pudingporból, a tejből, a vaníliarúd kikapart magjával, a vaníliás cukorrall és a kristálycukorral sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A tejszín felét, azaz 250 g-ot habbá verjük és fellazítjuk vele a vaníliás pudingot - így kapunk egy vaníliás tölteléket.
A golyókat a hüvelykujjunkkal kilyukasztjuk és a vaníliás töltelék felével - amit nyomózsákba tettünk - megtöltjük.
A maradék 250 g tejszínt felforrósítjuk és leöntjük vele a lereszelt, összetört étcsokit. Folyamatosan kevergetve feloldjuk a csokoládét a meleg tejszínben. Ez így még túl híg lenne, ezért a vaníliás töltelék félretett részével durván összekeverjük habverővel. Itt most nem kell féltenünk a habot, hogy összetörjük, ez a lényeg.
3-5 db golyót kézzel vagy villával kimártunk a csokoládés krémből és tányérra tesszük. Díszíthető csokoládé csíkokkal, szeletelt mandulával.