Tejturmix

Péter Dani blogja

Almás-tejberizses rétes

2 rúdhoz
Hozzávalók:

8 db réteslap
1,5 kg alma
100 + 100 g porcukor
1 + 1 teáskanál őrölt fahéja
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
étolaj
édesmorzsa vagy darált babapiskóta

A tejberizsréteghez:
100 g rizs
100 g víz
400 g zsíros tej
2 csomag vaníliáscukor
egy csipet só
egy citrom reszelt héja

A pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpor
3-4 evőkanál kristálycukor
500 g tej

img_0712.JPG

Az almatölteléket előző este elkészítjük. Ehhez a gyümölcsöt meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és uborkagyalun vékonyan legyaluljuk. Egy nagy keverőtálba tesszük és összeforgatjuk 100 g porcukorral, egy teáskanál fahéjjal és egy teáskanál szegfűszeggel. Lefóliázzuk és éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap megfőzzük a tejberizst és a pudingot. A tejberizshez a rizst egy vastag aljú lábasban felpuhítjuk a vízzel, majd felöntjük a tejjel és hozzákeverjük a vaníliáscukrot, a sót és a citromhéjat, rotyogtatva sűrűre főzzük. A pudingot a csomagoláson leírt módon megfőzzük. Mindkettőt lehűtjük.

11111111.jpg

Elkezdjük összeállítani a rétest. Összekeverjük a másik 100 g porcukrot a másik teáskanál fahéjjal. Lefektetjük az első réteslapot egy nedves konyharuhára, kenőecsettel vékonyan megkenjük olajjal és rászitálunk egy adag fahéjas porcukrot. Ezt a műveletet a második és a harmadik lap ráfektetésénél is megismételjük, a negyedik lapot pedig meghintjük édesmorzsával. Középre egy csíkban kenünk a pudingból, arra kenünk a tejberizsből, majd ráhalmozzuk a kinyomkodott almatölteléket. Feltekerjük magas hőmérsékleten, kb 200-210 fokon aranybarnára sütjük, 8-10 alatt. Ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

img_0715.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása