Hozzávalók:
500 g liszt
1 teáskanál sütőpor
250 g vaj
2 teáskanál só
1 teáskanál frissen őrölt feketebors
1 marék friss bazsalikomlevél
1 db tojás
2 dl tejföl
100 g trappista vagy füstölt sajt
1 db tojás kenéshez
A lisztet összekeverem a sütőporral és összemorzsolom a vajjal. Jöhet hozzá a só, a frissen őrölt fekete bors, a durván felaprított bazsalikom, a tojás és a tejföl. Jól kidolgozzuk a tésztát. Minőségétől és fajtájától függően a liszt lehet, hogy túl keménnyé állítja össze a tésztánkat, ilyenkor kevés tejjel vagy tejföllel puhíthatjuk azt. A tésztát 2 cm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, lekenjük tojással és megszórjuk a reszelt sajttal. 180°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Reszelt sajt helyet megszórhatjuk a tetejét még sok más finomsággal: szezámmag, fekete szezámmag, mák, nagy szemű só, tökmag, lenmag, aprított aszalt paradicsom, mozzarella. Nyugodtan kísérletezzünk, nyugodtan bízzuk magunkat a fantáziánkra.