12 db normál méretű muffinhoz
A muffinhoz:
100 g tejcsokoládé
150 g vaj
2 db tojás
150 g kristálycukor
100 g meggylekvár
150 g liszt
1 púpos evőkanál holland kakaópor
fél kávéskanál sütőpor
csipet só
A közepébe:
3-3 szem rumos meggy
A habhoz:
3 dl zsíros tej
1 csomag tejszínes pudingpor
2 evőkanál cukor
3 dl habtejszín
barack színű ételfesték (vagy pici piros és pici sárga)
Díszítéshez:
almachips
Gőz felett összeolvasztjuk a csokit és a vajat, kicsit lehűtjük. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kissé lehűlt csokis vajat és a meggylekvárt. Összevegyítjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a sót és az egészet hozzászitáljuk, finoman masszává keverjük. 180°C-on 25-30 percig sütjük, kihűtjük. A muffin tetejébe lyukat vájunk és beleteszünk 2 szem rumos meggyet.
A pudingporból, a cukorból és a tejből sűrű pudingot főzünk, kocsonyásra, hidegre kihűtjük. A tejszínt habbá verjük. A pudingot krémessé keverjük elektromos habverővel kb. 3 perc alatt, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a muffin tetejére nyomjuk, almachips-szel díszítjük.