Tejturmix

Péter Dani blogja

Mascarponés répatorta

Talán a világ legegyszerűbb répatortájának receptje. Higgyetek nekem, sokszor nem a bonyolult dolgok a legfinomabbak, ez a torta egyszerűen tökéletes. Nem igényel konyhai rutint, bátran vágjatok neki. Az anyaghányad 26 cm-es tortaformához készült.

1.jpg

A tésztához:
250 g sárgarépa, kis lyukú reszelőn lereszelve
180 g kristálycukor
2 db tojás
125 g napraforgóolaj
1 csomag vaníliáscukor
4 db felezett konzerv őszibarack, kockázva
1 kávéskanál szódabikarbóna
egy csipet só
egy csipet fahéj
60 g darált dió
180 g liszt
1 narancs lereszelt héja

A forma kikenéséhez:
vaj
liszt

A krémhez:
500 g mascarpone
150 g porcukor
1 citrom leve és héja

3.jpg

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat és mérjük bele a tészta összes hozzávalóját, alaposan keverjük össze. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180°C-on süssük 20 percig, majd a sütőt 160°C-ra mérsékelve, süssük készre a tortát. Hűtsük ki! Közben a krémhez a hozzávalókat keverjük habosra, majd rusztikusan kenjük el a torta tetején.

2.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása