18 cm átmérőjű tortaformához
Hozzávalók:
4 db egész tojás
120 g kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 csapott evőkanál instant kávé
190 g marmelád/narancslekvár
120 g görög joghurt vagy zsíros tejföl
100 g liszt
50 g kakaópor
9 g sütőpor
Tetejére:
90 g habtejszín
150 g étcsokoládé
1 teáskanál narancsesszencia
Díszítéshez:
szárított narancs/lime/citrom karikák
A tortaformát előkészítjük, aljába sütőpapírt vágunk, odalát pedig körbe kivajazzuk.
Keverőtálba mérjük a tojásokat, a kristálycukrot és a vaníliakivonatot, majd elektromos habverő segítségével fehéredésig habosra keverjük. Az instant kávét feloldjuk 2 evőkanál forró vízzel és ezt is hozzákeverjük. Belemérjük a kávés tojáshabba a lekvárt és a tejfölt, majd tovább keverjük 1 percig a habverővel. Egy külön tálba mérjük a lisztet, a kakaóport, a sütőport és összekeverjük, hozzászitáljuk az előzőekhez és finom mozdulatokkal csomómentes masszává keverjük. Az előkészített formába töltjük és 170°C-on 1 órán át sütjük, illetve tűpróbáig. Ha megsült teljesen kihűtjük és fejjel lefelé egy tortatálra borítjuk.
A narancsos csokikrémhez a tejszínt felforrósítjuk és a darabokra tördelt csokoládéra ötjük, belecsorgatjuk a narancsesszenciát is és addig keverjük míg szép homogén krémmé nem lesz. Picit lehűtjük, míg sűrűsödni nem kezd és szépen elegyengetjük a torta tetején, szárított citrusokkal díszítjük.