Hozzávalók:
4 evőkanál méz
4 db tojás
200 g zsíros tej
300 g mézeskalács-morzsa (mézeskalács kiszárítva és ledarálva)
1 db közepes méretű narancs leve és héja
2 evőkanál cukor
50 g darált dió
50 g mazsola
1 evőkanál rum
1 evőkanál zselatin
Egy nagy keverőtálba mérjük a tojások sárgáját és a mézet, majd habosra keverjük egy kézi habverő segítségével. Jöhet hozzá a tej és a mézeskalácsmorzsa, elkeverjük és fél órán át pihentetjük. Ezalatt a narancs héját vékonyan lehámozzuk, felcsíkozzuk, és a két evőkanál cukorral ízesített vízben megpároljuk. A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót és a rumot a tojásos morzsához keverjük. A narancshéj főzőlevében feloldjuk a zselatint, és a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt a mézes masszába forgatjuk, fóliával bélelt őzgerincformába öntjük és elsimítjuk. Felszeletelve, cukrozott gyümölcsökkel kínáljuk.