Tejturmix

Péter Dani blogja

Piña Colada torta

A piskótához:
4 db tojás
80 g kristálycukor
100 g liszt
80 g kandírozott ananász

A piskóta előkészületeivel kezdjük: a sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy 24-26 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a lisztet átszitáljuk, a tojásokat kettéválasztjuk és az ananászt apró kockára vágjuk. A tojásfehérjét elektromos habverővel elkezdjük habbá verni. Mikor már picit habos, hozzáadjuk a kristálycukrot és tovább verjük míg egészen kemény lesz a hab. Mehet hozzá a liszt és az ananász, amit egy szilikonlapáttal vagy fakanállal finoman beleforgatunk, míg teljesen egynemű, csomómentes, levegős masszát kapunk. Az előkészített formában 15-18 perc alatt, illetve tűpróbáig készre sütjük. A sütőből kivéve teljesen lehűtjük, a tetejét lekalapozzuk és a megtisztított tortaforma aljába visszatesszük.

dsc06925.JPG

Ananász zselé #1 (a torta belsejébe):
40 g vaníliás pudingpor
470 g jó minőségű ananászlé
3,5 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál zselatinpor
2 evőkanál víz

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát két réteg folpackkal kibélelünk. A zselatint összekeverjük a vízzel és 5 percig hagyjuk megduzzadni. Pudingot főzünk a pudingporból, a cukorból és az ananászléből, végül feloldva benne a megduzzadt zselatint. Az előkészített formába öntjük, tetejét elsimítjuk és 2 óra alatt hagyjuk teljesen hidegre kihűlni a hűtőben.

Kókusz mousse:
60 g víz
4 teáskanál zselatinpor
360 g sűrű kókusztej (nem kókuszital)
100 g kristálycukor
1 evőkanál Monin kókuszszirup
2 teáskanál Malibu
355 habtejszín

A zselatinport elkeverjük a kimért vízben és hagyjuk 5 perc alatt megduzzadni. Egy kis nyeles forralóba mérjük a kókusztejet, a cukrot, a kókuszszirupot és a Malibut, majd közepes lángon felforrósítjuk. Levesszük a tűzről, mehet bele a megduzzadt zselatin és addig kevergetjük míg teljesen fel nem oldódik. Lehűtjük szobahőmérsékletűre! A habtejszínből habot verünk és a kókusztejes keverékkel óvatosan egynemű habbá keverjük. A tortaformában lévő piskóta tetejére öntjük a felét, középre rátesszük a formától és a fóliától megszabadított ananász zselét és ráöntjük a másik felét is a kókusz mousse-nak. Hűtőben hagyjuk hűlni és megszilárdulni 5-6 órát.

Ananász zselé #2 (a tetejére):
40 g vaníliás pudingpor
470 g jó minőségű ananászlé
3,5 evőkanál kristálycukor

Szintén kibélelünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát két réteg folpackkal. Pudingot főzünk a pudingporból, a cukorból és az ananászléből. Az előkészített formába öntjük, tetejét elsimítjuk és 2 óra alatt hagyjuk teljesen hidegre kihűlni a hűtőben.

dsc06933_1.JPG

Ha kellően lehűlt az ananász zselé és letelt a torta dermedési ideje, akkor a fóliától és a tortaformától megszabadított ananászréteget ráhelyezzük a torta tetejére. Jöhet  a díszítés.

A díszítéshez:
280 g habtejszín
physalis (földicseresznye)
piros koktélcseresznye
cukorkonfetti
Casali Coco Nuts drazsé
kandírozott ananász szeletek

A habtejszínből kemény habot verünk, csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a tortát körben kisebb-nagyobb habrózsákkal kidíszítjük. Megszórjuk körben az összes habrózsát a cukorkonfettivel, majd rusztikusan elhelyezzük rajta a földicseresznyét, a koktélcseresznyét, a kókuszos drazsét és a kandírozott ananász szeleteket. Elkészültünk!

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása