Tejturmix

Péter Dani blogja

Trópusi keksz

Ránézésre semmi extra, csak egy újabb házi készítésű, unalmas keksz. Az íze azonban nagyot robbant! Ez az új kedvenc keksz receptem, az első adag el is fogyott egy délután alatt. Bátran ajánlom mindenkinek, kevés munka, nagyon finom nasi.

18-20 darabhoz

Hozzávalók a kekszhez:
80 g puha vaj vagy margarin
60 g kristálycukor
80 g barnacukor
1 db tojás
csipet só
csipet sütőpor
175 g liszt
80 g kandírozott trópusi gyümölcs (papaya, ananász, pomelo, citrusok - lehet kapni trópusi keverékben is, ebben mindegyik gyümölcs megtalálható)
1 evőkanál Triple Sec
1 teáskanál narancsaroma

Hempergetéshez:
100 g porcukor
1 csomag szárított reszelt citromhéj

dsc06978.JPG

A szobahőmérsékletű puha vajat kihabosítjuk a két féle cukorral. Hozzáadjuk a tojást, a Triple Sec-et és a narancsaromát. Ezzel tovább habosítjuk kb 1-2 percig. Egy másik tálba mérjük a lisztet, a sót, a sütőport és a trópusi mixet, majd hozzákeverjük az ízesített vajas habhoz. A keverőtálban hagyjuk pihenni 15 percig.

Folpackot terítünk a pultra és ráhelyezzük a tésztát. Egy 30 cm hosszú egyenletes rudat formázunk belőle és szorosan becsomagoljuk a fóliával. Mélyhűtőbe tesszük 1 órára. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, egy tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral.

A megdermedt keksztésztát egy vágódeszkán, éles késsel ujjnyi vastagságú korongokra vágjuk, ráhelyezzük elosztva a bélelt tepsire és betoljuk az előmelegített sütőbe 12-15 percre. Illetve míg a széle el nem kezd aranybarnára pirulni. Kivesszük, a tepsin hagyjuk 15 percig hűlni és a citromhéjjal összekevert porcukorba hempergetjük. Fémdobozban hetekig eláll.

dsc06983.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása