16 db muffinhoz:
- 15 g chia mag
- 45 g víz
- 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 8 g sütőpor
- 2 g szódabikarbóna
- 40 g sörélesztőpehely
- 1 mk cayenne-i bors
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- 80 g olívaolaj
- 250 g szójatej
- 1 ek almaecet
- 100 g reszelt sárgarépa
- 1 csokor aprított snidling
A chia magot összekeverjük a vízzel és hagyjuk duzzadni 10 percig. Egy tálba mérjük a száraz alapanyagokat, összekeverjük és a közepébe csinálunk egy mélyedést. Ebbe mehet az olaj, a tej és az ecet. Keverjük össze a tésztát, végül forgassuk bele a répát és a snidlinget. Osszuk szét a masszát egy szilikon muffin-tepsi horpadásaiban (ha fémet használunk, olajozzuk ki) és toljuk a - légkeverésen - 160 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, illetve tűpróbáig.