Tejturmix

Péter Dani blogja

Francia túrós pite

„Nem dobunk ki semmit!” - ez a mondat szülte ezt a könnyű desszertet. A hűtő hátsó részében magányosan megbújt egy csomag túró, aminek aznap járt le a szavatossága és amit semmiképp se szerettünk volna a szemétbe dobni. El kezdtem keresgélni a neten, hogy mit is süssek ebből a remek alapanyagból. Rengeteg receptet találtam a „Francia túrós pite” cím alatt, nagyon megtetszett, kicsit átalakítva el is készült. A pite pedig bebizonyította, hogy a terven kívüli dolgok a legjobbak. Nem tudtam vele betelni, mindenképp próbáljátok ki!

dsc07235.JPG

A tésztához:
250 g liszt
120 g vaj
1 db tojássárgája
0,5 csomag sütőpor
50 g kristálycukor
1-2 evőkanál tej
1 citrom reszelt héja

A tészta összes alapanyagát egy nagy tálba mérjük és összegyúrjuk. Jól nyújtható tésztát kell kapunk. Ha szükségét érezzük liszttel tömöríthetjük, tejjel pedig lágyíthatjuk. Az összeállt tészta egyharmadát félretesszük. A maradék, nagyobb részt egy kisebb méretű tepsibe nyújtjuk, amit előzőleg kibéleltünk szilikonos sütőpapírral.

A töltelékhez:
1 citrom reszelt héja
fél marék mazsola (elhagyható)

2 teáskanál vaníliakivonat
1 db tojássárgája
500 g túró
3-4 evőkanál kristálycukor
2 db tojásfehérje

Botmixerrel egy nagy tálban kikeverjük a túrót a tojássárgával, a vaníliával és a citromhéjjal. A fehérjéből kemény habot verünk a cukorral és ezt is beleforgatjuk, majd elsimítjuk a kész tölteléket a tésztán.

A pudinghoz:
1 csomag vaníliás pudingpot
500 g tej
3-4 evőkanál kristálycukor

A vaníliás pudingot megfőzzük a tasakon lévő leírás alapján és még melegen a túrókrémre simítjuk. Végül a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. 180°C-ra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre.

dsc07231.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása