Tejturmix

Péter Dani blogja

Gyümölcsös clafoutis (francia tejespite)

A clafoutis (ejtsd: klafuti) egy klasszikus francia tejespite. Idénygyümölcsök nyakon öntve egy kevés tejsodószerű palacsintatésztával, és jól megsütve. Eredetileg magos fekete cseresznyével készül, de remekül variálható szinte bármilyen más gyümölccsel is. Pofonegyszerű és nagyon finom!

dsc07253333.JPG

Hozzávalók (4 főre):
3 db tojás
50 g kristálycukor
125 g rétesliszt
csipet só
2 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
300 g zsíros tej
300 g gyümölcs (esetemben konzerv őszibarack)

Vajjal kikenünk egy nagyobb, vagy négy kisebb sütésálló tálat. Egy tálban habosra keverem a tojásokat a cukorral. Hozzászitálom a lisztet és a sót, csomómentesre keverem. Jöhet hozzá a vanília, a citromhéj és a tej, és ezekkel is simára keverem. A tálak aljára dobálom a gyümölcsöket, felöntöm a tejes keverékkel és 180°C-ra előmelegített sütőbe tolom, míg a széle aranybarnára kezd sülni. Akkor az igazi, ha a közepe rezgős. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.

dsc072511111.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása