Tejturmix

Péter Dani blogja

Vegán csokis keksz

Melaszosan gazdag, vegán csokoládés keksz, melyet olívaolaj bolondít meg és tesz szaftossá.

0ea717e1-b765-4232-9ba0-5cd5df88fc6c.jpeg 

12 darabhoz:

  • 90 g olívaolaj
  • 60 g mandulatej
  • 170 g kókuszvirágcukor
  • 1 ek vanília esszencia
  • 60 g mandulaliszt
  • 150 g hajdinaliszt
  • 3 g só
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 100 g 70%-os étcsokoládé

Egy nagy keverőtálban keverjük össze az olajat, a tejet, a cukrot és a vaníliát. A csokin kívül mérjük hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze egy fakanállal. Elég nedves lesz a tészta, de ilyennek kell lenni, no para. Végül forgassuk bele a feldarabolt csokit. Most jön a legnehezebb rész, csomagoljuk műanyag fóliába és tegyük a hűtőbe éjszakára. Ezt a lépést ne hagyd ki! Formázzunk belőle 12 db golyót és sorakoztassuk szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Toljuk a 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőbe és süssük 13-15 percig. Hagyjuk hűlni a tepsin 5 percig, majd óvatosan rácsra pakolva még 15 percet.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása