Melaszosan gazdag, vegán csokoládés keksz, melyet olívaolaj bolondít meg és tesz szaftossá.
12 darabhoz:
- 90 g olívaolaj
- 60 g mandulatej
- 170 g kókuszvirágcukor
- 1 ek vanília esszencia
- 60 g mandulaliszt
- 150 g hajdinaliszt
- 3 g só
- 30 g kukoricakeményítő
- 100 g 70%-os étcsokoládé
Egy nagy keverőtálban keverjük össze az olajat, a tejet, a cukrot és a vaníliát. A csokin kívül mérjük hozzá a többi hozzávalót és alaposan keverjük össze egy fakanállal. Elég nedves lesz a tészta, de ilyennek kell lenni, no para. Végül forgassuk bele a feldarabolt csokit. Most jön a legnehezebb rész, csomagoljuk műanyag fóliába és tegyük a hűtőbe éjszakára. Ezt a lépést ne hagyd ki! Formázzunk belőle 12 db golyót és sorakoztassuk szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire. Toljuk a 180 fokra (légkeverésen) előmelegített sütőbe és süssük 13-15 percig. Hagyjuk hűlni a tepsin 5 percig, majd óvatosan rácsra pakolva még 15 percet.