Tejturmix

Péter Dani blogja

Gombás-sonkás hasé

Igazi brunch kaja ez a hasé, szinte már ebédnek is beillik. Fűszeres hagymás-gombás-sonkás töltelék, ropogós leveles tészta és gőzölgően olvadozó sajt. Kell ennél több? Én megyek is, alig várom, hogy megkóstoljam!

dsc07320.JPG

Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
1 fej közepes vöröshagyma, finomra vágva
3 gerezd duci fokhagyma, durvára szeletelve
180-200 g gomba (én barna csiperkével készítettem), vékonyra szeletelve
1 csokor petrezselyem, finomra vágva
só, bors

Egy tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat és rádobjuk a vöröshagymát, megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk. A gomba levet fog ereszteni, ezt mind elpárologtatjuk és ezt a hagymás finom keveréket egészen pépesre sütjük, míg szép karamellizált színt kap. Végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és egy lapos tányéron szobahőmérsékletűre hűtjük.

180 g szeletelt csemege karaj
1 db tojás
1 teáskanál mustár
2 evőkanál pesto
120 g reszelt trappista sajt
1 csomag friss élesztős leveles tészta (Tante Fanny)

dsc07325.JPG

A csemege karajt ledaráljuk. Hozzákeverjük az összesült hagymás-gombás keveréket, az elhabart tojást, a mustárt, a reszelt sajtot és a pestót. Ha szükséges fűszerezzük sóval és borssal. A sütőt előmelegítjük 210°C-ra, egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tölteléket a kiterített tészta szélére halmozzuk egy csíkba és feltekerjük. Lényeges, hogy a tészta vége alulra kerüljön. 6 nagyobb, vagy 8 kisebb darabba vágjuk éles késsel. Az előkészített tepsire fektetjük a darabokat és készre sütjük, míg aranybarna színt kap.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása