Tejturmix

Péter Dani blogja

20 réteges palacsintatorta

Ezt a desszertet a Scandal (Botrány) című sorozatban felszolgált 20 réteges palacsintatorta ihlette. Szerintem nagyon menő lett és legalább olyan finom, mint abban a bizonyos jelenetben. Jó ránézni erre a sok rétegre.

dsc07337.JPG

A palacsintatésztához:
6 db tojás
735 g zsíros tej
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál olvasztott vaj
190 g liszt
fél teáskanál mandulakivonat
1 teáskanál vaníliakivonat
fél teáskanál só

Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a sót. Összekeverjük. Egy másik keverőtálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a vajat, a mandulát és a vaníliát. A száraz alapanyagokhoz öntjük a nedves hozzávalókat és szép simára keverjük. Ha biztosan nem szeretnénk csomókat, még botmixerrel is átmehetünk rajta. Lefedjük a palacsintatésztát és minimum 2 órát pihentetjük a hűtőben. Kevés olajjal kikent palacsintasütő serpenyőben kisütjük a palacsintákat és félretesszük.

dsc07338.JPG

A töltelékhez:
200 g tej
1 evőkanál vaj
2 db tojássárgája
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 evőkanál kristálycukor
fél teáskanál só
1 teáskanál vaníliakivonat
45 g Bailey’s likőr
470 g habtejszín
2 evőkanál kristálycukor

Egy nyeles forralóban fakanállal kikeverjük a tojássárgáját a keményítővel, a cukorral, a sóval és a vaníliával. Hőkiegyenlítéssel hozzáöntjük a forró tejet. Jöhet hozzá a vanília és a Bailey’s is. Közepes lángra tesszük és besűrítjük. Végül elkeverjük benne a vajat és félretesszük teljesen hidegre hűlni. A habtejszínt kemény habbá verjük a 2 evőkanál cukorral és finoman hozzákeverjük az előzőekben lehűtött likőrös krémet. A töltelékkel összetöltjük a palacsintákat. Hűtőbe tesszük egy éjszakára összeérni és másnap szeletelhetjük is.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása