Rettentően egyszerű kevert tészta, amit egyedivé és ellenálhatatlanná tesz az olívaolaj és narancsvirág aroma íze. Tudom, tudom, honnan szedjek ilyen puccos narancsvirág aromát? Én az Auchan-ban szoktam vásárolni, saját márkás és brutálisan illatos. 2 dl-es kék üvegcsében van, ha jól emlékszem 600 forintért. Ez a mennyiség rengeteg belőle, szóval mindenképp landoljon a kosárban, ha arra jártok!
18 cm átmérőjű tortaformához (kb. 6 szelethez)
Hozzávalók:
3 db tojás
200 g kristálycukor
2 db narancs
100 g narancslé
50 g olívaolaj
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 teáskanál narancsvirág aroma (elhagyható)
1 csomag sütőpor
250 g liszt
A sütőt előmelegítjük 170°C-ra és a 18 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral (barna). Elektromos habverő segítségével a tojásokat fehéredésig habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az 1 db narancs reszelt héját és tovább keverjük 1-2 percig. Mehet hozzá a narancslé, az olaj, a vanília és az aroma, majd keverünk rajta még egyet. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és ezt is elkeverjük benne. Az előkészített forma alját kibéleljük vékonyra vágott narancskarikákkal (héjával együtt) és ráöntjük a masszát. 1 órán át sütjük az előmelegített sütőben, illetve tűpróbáig. A sütési idő felénél érdemes letakarni alufóliával vagy sütőpapírral. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük a formában, a konyhapulton. Körbevágjuk és megfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és rácson szobahőmérsékletűre hűtjük. Tálalhatjuk vaníliasodóval vagy fagyival.