Tejturmix

Péter Dani blogja

Olivás narancstorta

Rettentően egyszerű kevert tészta, amit egyedivé és ellenálhatatlanná tesz az olívaolaj és narancsvirág aroma íze. Tudom, tudom, honnan szedjek ilyen puccos narancsvirág aromát? Én az Auchan-ban szoktam vásárolni, saját márkás és brutálisan illatos. 2 dl-es kék üvegcsében van, ha jól emlékszem 600 forintért. Ez a mennyiség rengeteg belőle, szóval mindenképp landoljon a kosárban, ha arra jártok!

17357317_1424350587628335_1258978188_o.jpg

18 cm átmérőjű tortaformához (kb. 6 szelethez)

Hozzávalók:
3 db tojás
200 g kristálycukor
2 db narancs
100 g narancslé
50 g olívaolaj
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 teáskanál narancsvirág aroma (elhagyható)
1 csomag sütőpor
250 g liszt

A sütőt előmelegítjük 170°C-ra és a 18 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral (barna). Elektromos habverő segítségével a tojásokat fehéredésig habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az 1 db narancs reszelt héját és tovább keverjük 1-2 percig. Mehet hozzá a narancslé, az olaj, a vanília és az aroma, majd keverünk rajta még egyet. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és ezt is elkeverjük benne. Az előkészített forma alját kibéleljük vékonyra vágott narancskarikákkal (héjával együtt) és ráöntjük a masszát. 1 órán át sütjük az előmelegített sütőben, illetve tűpróbáig. A sütési idő felénél érdemes letakarni alufóliával vagy sütőpapírral. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük a formában, a konyhapulton. Körbevágjuk és megfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és rácson szobahőmérsékletűre hűtjük. Tálalhatjuk vaníliasodóval vagy fagyival.

17357759_1424349904295070_892338596_o.jpg

17357638_1424349220961805_1133751377_o.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása