Már korábban beígértem a házi krémes receptemet, amit most végre el is hoztam. Egyszerű és nagyszerű: 2 csomag Tante Fanny friss leveles tészta, egy nagy adag tojásfehérjehabbal lazított puding és egy kis porcukor. Készítettem már tejjel is, de én és a családom a vízre szavazunk. Így sokkal ízletesebb, tejjel készítve zavaróan tömény tud lenni.
Ti mire esküdtök, víz vagy tej?
20-22 szelethez
Hozzávalók:
2 csomag (270 g) Tante Fanny friss leveles tészta
300 g porcukor + a tálaláshoz
4 csomag (160 g) vaníliás pudingpor
10 db tojásfehérje
1 1/2 l víz
A friss leveles tészta lapokat kigöngyöljük és két tepsi között világosbarnára sütjük 200°C-ra előmelegített sütőben. A sütőből kivéve rácson félretesszük.
A liter vizet feltesszük forrni. A 4 csomag pudingport és 100 g cukrot 1/2 liter vízben csomómentesre keverünk. A felforrt 1 liter vízhez hozzáengedjük a kikevert pudingport és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Közben a 10 tojásfehérjét a 200 g cukorral felverjük és még a tűzről le nem vett pudinghoz hozzákeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A kisült lapra öntjük a krémet, folyamatosan felfelé igazgatva, hogy a tésztán ne lógjon túl. A másik lappal pedig szépen beborítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni 2-3 órára, tálaláskor meghintjük egy kis porcukorral.
TIPP: Ha nem szeretnénk bíbelődni a két lap betöltésével, készíthetjük, az erre a célra kitalált sütőkeretben vagy egy egyenes falú edényben, tepsiben. Utóbbi esetben talán macerásabb a szeletelés utólag, mint a pepecselős betöltés.
Szerk.: Ezzel a verzióval nem az eredeti krémes receptúráját szeretném megidézni, csupán egy egyszerű alternatívát nyújtani bárkinek, aki nagyobb konyhai rutin nélkül szeretne egy finom, házi jellegű krémest készíteni.