Tejturmix

Péter Dani blogja

Sütésmentes epres tejföltorta

Közeleg az anyák napja és ilyenkor a kisebb konyhai rutinnal rendelkezők is előszeretettel fakanalat ragadnak, hogy vasárnap mosolyt csalhassanak édesanyjuk arcára egy finom süteménnyel. Ha süteményben gondolkozol, de még nincs ötleted, szerintem tökéletes választás lehet ez a citromos aromájú tejfölös desszert, amit egy üde epres réteg koronáz.

dsc07484.JPG

Hozzávalók (egy, kb. 30x10 cm-es püspökkenyér formához):
360 g tejföl
3 evőkanál porcukor
1 citrom reszelt héja
12 g zselatinpor 
60 g víz
250 g habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
100 g babapiskóta

340 g fagyasztott eper
2 teáskanál zselatinpor
50 g kristálycukor
pár csepp citromlé

dsc07491.JPG

A formát kibéleljük dupla réteg műanyag fóliával. Az epret szobahőmérsékleten vagy mikróban felengedjük és leturmixoljuk a kiengedett levével együtt. Egy nyeles lábasba átpasszírozzuk egy sűrű szitán. Rászórjuk a zselatinport, egy villával elkeverjük és 8-10 percig állni hagyjuk. Gyújtsunk alá és melegítsük a zselatin felolvadásáig. Végül keverjük bele a kristálycukrot, a pár csepp citromlevet és így is kevergessük, míg fel nem oldódik. 10 percig hagyjuk hűlni. Öntsük az előkészített formában és betesszük a hűtőbe 1 órára.

turmix.png

A tejfölös részhez a zselatint elkeverjük a hideg vízben és félretesszük duzzadni. A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a citromhéjjal. Egy másik tálban pedig habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral. A tejfölös elegyet finom mozdulatokkal elkeverjük a tejszínhabbal. Ezen a ponton tördeljük a krémhez a babapiskótát és keverjük össze. A megduzzadt zselatint mikróban pár másodperc alatt felolvasztjuk és finoman, de határozottan keverjük hozzá az előzőekhez. Ha az epres réteg kellően megszilárdult, rá is önthetjük. A tetejét lefedjük műanyag fóliával és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Másnap egy tetszőleges tálra borítjuk, eltávolítjuk a fóliát és szeletelhetjük is. 

dsc07487.JPG

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása