Pofonegyszerű trüffeles cupcake, megspékelve egy kis kókusszal és mogyorókrémmel.
12 darabhoz
A muffinhoz:
- 2 db tojás
- 200 g kristálycukor
- 50 g olaj
- 200 g tej
- 2 teáskanál vaníliaesszencia
- 200 g liszt
- 50 g kakaópor
- 1 csomag (12 g) sütőpor
A muffin-tepsi mélyedéseit kibéleljük papírkapszlikkal, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd egy habverővel hozzákeverjük az összes többi alapanyagot. Elosztjuk a kibélelt tepsiben és betoljuk az előmelegített sütőbe 30 percre, majd rácsra szedve hagyjuk kihűlni a muffinokat.
A trüffelkrémhez:
- 300 g étcsokoládé
- 300 g habtejszín
- 1 teáskanál méz
A csokit összetőrjük és egy műanyag tálkába szórjuk. A tejszínt felforraljuk és nyakonöntjük vele a csokoládét, hozzáadjuk a mézet és az egészet egynemű krémmé keverjük, majd hagyjuk pár óra alatt teljesen hidegre hűlni a hűtőben. Miután lehűlt, elektromos habverővel habosra keverjük, habzsákba töltjük és egy koszorút nyomunk belőle a muffinok tetejére.
A díszítéshez:
- szárított rózsaszirom
- csokoládéív
- 2 evőkanál Nutella
- 3 evőkanál kókuszreszelék
A kókuszreszeléket egy kis tálkába szórjuk és belenyomjuk mindegyik tortácska trüffeles felét, a felesleget lerázzuk róla. A koszorú közepébe teszünk egy mokkáskanál Nutellát, a koszorúba pedig beletűzünk egy csokoládéívet és egy szárított rózsaszirmot.