Tejturmix

Péter Dani blogja

Triplacsokis sajttorta

1_2.jpeg

Gyermeteg cupcake és sajttorta mániámról már mindenki tud, ezért is mertem nektek egy újabb sajttortával előállni. Amely sajttorta mostanában különösen a szívemhez nőtt, sokszor készült a konyhában és rengeteg dicséretet kapott. Ezért se tartom meg magamnak a jó dolgokat, nagyon egyszerűen elkészíthető és tuti, hogy ti is nagy elismerést söpörhettek be vele.

2_2.jpeg

3.jpeg

24 cm átmérőjű tortaformához

A kekszes alaphoz:

  • 300 g darált, csokis keksz
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 160 g olvasztott vaj

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 140 g tejföl
  • 3 db tojás
  • 2 db tojásfehérje
  • 160 g kristálycukor
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia
  • 180 g étcsokoládé
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • csipet só

4.jpeg

A kekszes alap hozzávalóit összekeverjük és a tortaforma aljába nyomkodjuk, félretesszük. A krémhez habosra keverjük a tojást és a tojásfehérjét a cukorral, a vaníliával és a sóval. Hozzákeverjük a mascarponét, a tejfölt, a kakaóport és a külön megolvasztott csokit. A kekszes alapra öntjük, elsimítjuk és 175°C-on, gőzös sütőtérben 50-55 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk teljesen hidegre hűlni.

5.jpeg

A díszítéshez:

  • Kinder csoki
  • csokoládéívek
  • habcsók
  • Ferrero Rocher
  • pár cukorgyöngy

Miután teljesen hidegre hűlt a torta, körbevágjuk és a tortaforma aljával együtt egy tálra tesszük, majd ízlésesen felhalmozzuk rá a díszítő elemeket. Jó étvágyat kívánok!

6.jpeg

7.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása