Gyorsan és egyszerűen elkészíthető reggeli pite, ami után biztos, hogy mindenki azt fogja gondolni, hogy hajnal óta a konyhában sertepertélsz, pedig az egészet csak egy fél óra volt összedobni.
Hozzávalók:
- 1 csomag (300 g) Tante Fanny quiche tészta
- 5 db tojás
- 300 g habtejszín
- 120 g reszelt sajt
- 150 g maradék grill csirkerész, felkockázva
- 1 marék friss spenót
- 2 teáskanál fokhagymagranulátum
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- ízlés őrölt szerecsendió, só és bors
Egy, körülbelül 28 cm átmérőjű piteformát kibélelünk a tésztával, villával sűrűn megszurkáljuk és betoljuk a 200°C-ra előmelegített sütőbe 10 percre. Közben a töltelékhez az összes hozzávalót alaposan összekeverjük. A keveréket az elősütött tésztára öntjük és visszatoljuk a sütőbe, amit közben 180°C-ra mérséklünk. Addig sütjük, amíg kicsit megemelkedik a töltelék és már a pite közepe sem remegős. A pitét a formában hagyjuk langyosra hűlni, majd egy éles késsel felszeleteljük és fogyaszthatjuk is. Jó étvágya