Tejturmix

Péter Dani blogja

Sáfrányos posírozott körte

1_4.jpeg

Van elegánsabb, vibrálóbb és fényűzőbb látvány ennél a sáfrányos, fűszeres lében posírozott körténél - nevetségesen egyszerű az elkészítése és bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

2_3.jpeg

Hozzávalók:

  • 5 db körte
  • 3 evőkanál barnacukor
  • 1 rúd vanília
  • 2 rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 5 db szegfűbors
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet sáfrány
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 8 dl víz

A tálaláshoz:

  • vaníliafagylalt

3_1.jpeg

  1. A körtéket meghámozzuk és egészben egy forralólábasba dobjuk.
  2. A körtékre szórjuk a cukrot és a fűszereket (a vanília rudat hosszában ketté vágjuk).
  3. Felöntjük a borral és a vízzel, majd alágyújtunk és felforraljuk. Miután felforrt, takarék lángon 5 percig gyöngyözve rotyogtatjuk, levesszük a tűzről és hagyjuk 2 órát állni szobahőmérsékleten.
  4. A 2 óra letelte után a körtéket kivesszük és az ízes levet vissza tesszük a tűzhelyre. A lángot nagyra vesszük és ötödére beforraljuk a levet, amiből szép selymes, karamellszerű szirup lesz. Leszűrjük és félretesszük.
  5. Tálaláskor a tányér aljába tegyünk egy adag vanília fagylaltot, amit hagyjunk elolvadni. Mehet rá egy szép, napsárga körte és csorgassuk meg a fűszeres sziruppal, majd fogyaszthatjuk is.

4_1.jpeg

5_1.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása