Tejturmix

Péter Dani blogja

Almarózsa
fázisfotókkal

20181006_134158-01.jpeg

20181006_134221-01.jpeg

Ezúttal a szuper egyszerű, de annál finomabb és díszesebb almarózsa receptjét hoztam el nektek - most először, fázisfotókkal a blogon.

Hozzávalók (8 db):

  • 1 csomag (270 g) Tante Fanny friss leveles tészta
  • 2 db piros alma
  • fél citrom leve
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor a tálaláshoz
  • olaj a forma kenéséhez

 Egy nagy hőálló tálat engedjünk meg félig vízzel és nyomjuk bele a fél citrom levét.

20181006_115051-01.jpeg

Az almákat vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat.

20181006_115303-01.jpeg

Fektessük az almákat a vágódeszkára és vágjuk minél vékonyabb szeletekre és dobáljuk bele a citromos vízbe. Az egészet tegyük be a mikróba 3 percre.

20181006_115629-01.jpeg

Közben egy kis tálkában keverjük össze a lekvárt a vízzel.
20181006_115937-01.jpeg

Az almákat vegyük ki a mikróból, szűrjük le és hagyjuk magunk mellett a konyhapulton. Közben pedig a tésztát is vegyük ki a hűtőből és hagyjuk a konyhapulton.

20181006_120345-01.jpeg

A sütőt, alsó-felső sütésen melegítsük elő 190°C-ra.

20181006_120354-01.jpeg

A lekvárt tegyük be a mikróba 1 percre, a muffintepsi 8 horpadását vékonyan kenjük ki olajjal.

20181006_120609-01.jpeg

A tésztát göngyöljük ki és fektessük magunk elé, majd vágjuk 8 egyenlő szalagra.

20181006_120823-01.jpeg

Egy szalagot fektessünk magunk elé, vékonyan kenjük meg egy ecset segítségével a forró lekvárral.

20181006_120916-01.jpeg

A szalag felső felére sorakoztassunk fel az almaszeletektől, úgy hogy fedjék egymást. Szórjuk meg egy kis cukorral és egy csipet fahéjjal.

20181006_121125-01.jpeg

A tészta alsó felét hajtsuk fel az almákra.

20181006_121155-01.jpeg

Majd az egészet tekerjük fel, mint egy kakaós csigát.

20181006_121435-01.jpeg

Ezt a műveletsort ismételjük meg a többi hét adaggal.

20181006_121227-01.jpeg

Tegyük a rózsákat a muffintepsi mélyedéseibe és toljuk be az előmelegített sütőbe 25-30 percre. Ha nagyon elkezd pirulni az almaszirom, tegyük legalulra a rácsot és takarjuk le alufóliával, így süssük készre.

20181006_122503-01.jpeg

Miután megsült, még forrón vegyük ki a tepsiből, helyezzük rácsra és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor hintsük meg egy kis porcukorral.

20181006_131601-01.jpeg

Jó étvágyat!

20181006_134236-01.jpeg

20181006_134150-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása