Ezúttal a szuper egyszerű, de annál finomabb és díszesebb almarózsa receptjét hoztam el nektek - most először, fázisfotókkal a blogon.
Hozzávalók (8 db):
- 1 csomag (270 g) Tante Fanny friss leveles tészta
- 2 db piros alma
- fél citrom leve
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál barnacukor
- 1 teáskanál fahéj
- porcukor a tálaláshoz
- olaj a forma kenéséhez
Egy nagy hőálló tálat engedjünk meg félig vízzel és nyomjuk bele a fél citrom levét.
Az almákat vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat.
Fektessük az almákat a vágódeszkára és vágjuk minél vékonyabb szeletekre és dobáljuk bele a citromos vízbe. Az egészet tegyük be a mikróba 3 percre.
Közben egy kis tálkában keverjük össze a lekvárt a vízzel.
Az almákat vegyük ki a mikróból, szűrjük le és hagyjuk magunk mellett a konyhapulton. Közben pedig a tésztát is vegyük ki a hűtőből és hagyjuk a konyhapulton.
A sütőt, alsó-felső sütésen melegítsük elő 190°C-ra.
A lekvárt tegyük be a mikróba 1 percre, a muffintepsi 8 horpadását vékonyan kenjük ki olajjal.
A tésztát göngyöljük ki és fektessük magunk elé, majd vágjuk 8 egyenlő szalagra.
Egy szalagot fektessünk magunk elé, vékonyan kenjük meg egy ecset segítségével a forró lekvárral.
A szalag felső felére sorakoztassunk fel az almaszeletektől, úgy hogy fedjék egymást. Szórjuk meg egy kis cukorral és egy csipet fahéjjal.
A tészta alsó felét hajtsuk fel az almákra.
Majd az egészet tekerjük fel, mint egy kakaós csigát.
Ezt a műveletsort ismételjük meg a többi hét adaggal.
Tegyük a rózsákat a muffintepsi mélyedéseibe és toljuk be az előmelegített sütőbe 25-30 percre. Ha nagyon elkezd pirulni az almaszirom, tegyük legalulra a rácsot és takarjuk le alufóliával, így süssük készre.
Miután megsült, még forrón vegyük ki a tepsiből, helyezzük rácsra és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor hintsük meg egy kis porcukorral.
Jó étvágyat!