Tejturmix

Péter Dani blogja

Egész citromos szelet


20181105_143201-01.jpeg

Évek óta szemezgettem ezzel az amerikai desszerttel, amit whole lemon bar-nak neveznek. A neve mindent elárul róla - a citrom szőröstől-bőröstől belekerül ebbe a szelet süteménybe és a végeredmény egy aranyló, selymes, sült citromkrém, alul egy ropogósabb tésztakéreggel. Nagyon gyorsan elkészül és egyszerűen tökéletes finomság, ami egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Az egész elkészítés folyamán a legnagyobb barátunk egy késes konyhagép - úgynevezett cutter - lesz. Ennek segítségével készítjük el villámgyorsan a tészta alapot és a krémet is. Ezt vegyük figyelembe mielőtt belevágunk a finomságba.

20181105_143212-01.jpeg

12 szelethez

Az alaphoz:

  • 225 g puha vaj
  • 100 g kristálycukor
  • 255 g liszt
  • csipet só

A hozzávalókat a már említett konyhagépbe mérjük és alaposan összedolgozzuk vele. Egy - nagyjából - 20x30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, majd a tésztát belenyomkodjuk az aljába. (Mint mikor egy vajas-kekszes sajttorta alapot készítünk.) Betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe és 15-20 percig sütjük, míg halvány rózsaszín lesz.

A krémhez:

  • 1 db normál méretű, kezeletlen héjú citrom
  • 300 g kristálycukor
  • 115 g puha vaj
  • 4 db tojás
  • 15 g kukoricakeményítő
  • 1 mokkáskanál só
  • 300 g tejszínhab tálaláshoz

20181105_143143-01.jpeg

A konyhagép edényét elmossuk, szárazra törölgetjük. A citromot a héjával együtt nagyobb darabokra vágjuk és a többi hozzávalóval együtt ezt is simára dolgozzuk a géppel. Ráöntjük a tésztaalapra és visszatoljuk a sütőbe 35-40 percre, illetve amíg aranybarna lesz a teteje. A tepsiben hagyjuk kihűlni, szeleteljük és egy nagy kanál tejszínhabbal tálaljuk.

20181105_143242-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása