Tejturmix

Péter Dani blogja

Csokis-meggyes keksz

1_12.jpeg

Nem vagyok oda a kekszekért, főleg nem ezekért az amerikai chocolate chip cookiekért, de ez a csokis-meggyes, középen kicsit ragacsos, a meggytől kicsit fanyar változatért egyszerűen oda meg vissza vagyok. Mindenképpen próbáljátok ki!

0002.jpg

A kekszhez (48 db):

  • 115 g szobahőmérsékletű, puha vaj
  • 225 g kristálycukor
  • 1 db nagy tojás
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 130 g liszt
  • 50 g holland kakaópor
  • 1 mk só
  • 1/4 tk sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 48 szem magozott, leitatott meggy

30.jpg

A csokis borításhoz:

  • 175 g tejcsokoládé
  • 150 g cukrozott, sűrített tej
  • 2 tk meggylé

Egy nagy keverőtálban krémesre keverjük a vajat a cukorral, hozzáütjük a tojást és mehet bele a vanília is. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a kakaóporral, a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. A száraz keveréket szitáljuk hozzá a vajas keverékhez és keverjük simára. Két gáztepsit béleljünk ki szilikonos sütőpapírral és a masszából formáljunk 48 db, diónyi mérető golyót, amit sorakoztassunk az előkészített tepsire. 

A borításhoz egy nyeles forralólábasban olvasszuk össze a tejcsokit a sűrített tejjel, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a meggylevet is. Alaposan keverjük el. A meggylének köszönhetően be fog húzni a csokoládé, de szép selymes, sima marad. 

40.jpg

Minden keksz közepébe nyomjunk egy szem előkészített meggyet, és mindegyik tetejére tegyünk egy kis kanállal a csokis masszából. Toljuk be a tepsiket egyesével, a 180°C-ra előmelegített sütőbe, ahol süssük készre 10-12 perc alatt. Sülés után, lapát segítségével pakoljuk át egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Dobozba zárva, szobahőmérsékleten két hétig is eláll.

50.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása