Tejturmix

Péter Dani blogja

Konfetti torta

20190228_095300086_ios.jpg

A konfetti torta egy igazán vidám, színes finomság. Ízeiben klasszikus, kívül viszont az amerikai funfetti tortát idézi. Tökéletes szülinapokra, zsúrokra, vagy bármilyen házibulira.

A konfettis piskótához:

  • 10 db tojás
  • 200 g kristálycukor
  • 250 g liszt
  • 100 g vegyes, színes cukorkonfetti 

Két gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 160°C-ra, légkeverésen. 

A tojások fehérjét habbá verjük a cukorral. Miután szép, kemény habot kaptunk, néhány gyors és határozott mozdulattal belekeverjük a sárgáját is. A lisztet összekeverjük a konfettivel és hozzáadjuk a tojáshabhoz. Finoman beleforgatjuk a lisztes keveréket, hogy ne törjük össze a habot. Szemre két részre osztjuk a piskótamasszát és elsimítjuk az előkészített tepsiken. Mehetnek a sütőbe, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje. Miután megsültek, rácsra fektetjük, lehúzzuk a papírt és hagyjuk teljesen kihűlni. 

20190228_095359088_ios.jpg

A krémhez:

  • 900 g habtejszín
  • 250 g fehércsoki
  • 200 g hidegre hűlt, vaníliás puding
  • 100 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukora
  • 1 tk vaníliaesszencia

A tejszínt felforraljuk és ráöntjük az összetördelt csokira. Hagyjuk állni 5 percig, majd kézi habverő segítségével, egészen addig kevergetjük, amíg szép sima nem lesz. Ez után - akár egy éjszaka alatt - hagyjuk teljesen hűtőhidegre hűlni. A lehűlt keveréket alacsony fokozaton habbá verjük, finoman hozzáforgatjuk a pudinggal és a porcukorral simára kevert mascarponét, végül elkeverjük benne a vaníliát is. Ezzel elkészült a krémünk.

A két gáztepsi méretű piskótából négy egyenlő méretű téglalapot vágunk egy éles fűrészkéssel. A krémet szemre négy részre osztjuk és kezdhetjük az összeállítást. Egy tálalótál közepére teszünk egy teáskanál krémet, erre pedig ráhelyezzük az első lapot. A krém negyedét rákenjünk, majd ugyanezt megismételjük a másik két rész krémmel és a három konfettis piskótalappal. A negyedik rész krémmel szépen beburkoljuk a tortát és hűtőbe tesszük 4 órára - jobb egy éjszakára -, hogy szépen összeálljon és összepuhuljon a tortánk. 

20190228_095327028_ios.jpg

A tetejére:

  • 230 g fehércsoki
  • 240 g habtejszín
  • tetszőleges színű és mennyiségű, gél állagú ételszínezék
  • 300 g habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • pár csipet színes szórócukor

A csokoládét összetörjük, ráöntjük a felforralt tejszínt (240g) és állni hagyjuk 5 percig, majd egészen addig kevergetjük, amíg sima lesz. Elkeverjük benne a géles ételszínezéket és kicsit félretesszük hűlni, hogy nagyjából szobahőmérsékletű legyen. A másik adag habtejszínt (300 g) habbá verjük a porcukorral és egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. A lehűlt fehércsokis, színes ganachet egy nylonzacskóba töltjük, majd az egyik sarkát levágjuk. Elkezdjük folyatni a kidermedt torta peremén - tartsuk nyomva tovább egy helyen és hosszabb lesz a folyás, tartsuk ott kevés ideig és rövid lesz a folyás, néhol pedig csak húzzuk a kontúrvonalat. Miután körbeértünk a tortát a maradékot nyomjuk rusztikusan a torta tetejére és egy hajlított kenőkéssel egyengessük el simára. Azonnal mehet is be a hűtőbe fél órára, amíg megdermed a ganache. 

Hűtés után nem maradt más hátra, hogy nyomjuk körbe habrózsákkal a peremét és szórjuk meg egy kevés szórócukorral, hogy még bulisabb legyen. Fogyasztásig tároljuk hűtőben!

20190228_095344046_ios.jpg























































































































































































































































































































































































































































































































Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása