Tejturmix

Péter Dani blogja

Mascarponés karamelltorta

 

20190510_121728-01.jpeg

A mascarpone és a házi karamellszósz keveréke egy teljesen egyedi ízélmény. Tortába töltve pedig mindenkit levesz a lábáról.

20190510_121802-01.jpeg

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortához):

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 120 g kristálycukor
  • 150 g liszt

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd pár gyors és határozott mozdulattal elkeverjük benne a sárgáját is. A lisztet hozzászitáljuk és finoman beleforgatjuk a keverékbe. A piskótamasszát egy szilikonos sütőpapírral bélelt, 18 cm átmérőjű, csatos tortaformába egyengetjük és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt készre sütjük, illetve tűpróbáig. Miután megsült, még forrón lecsatoljuk róla a formát, lehúzzuk róla a sütőpapírt és fejjel lefelé egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt, három lapba vágjuk és félretesszük.

20190510_121712-01.jpeg

A krémhez:

  • 350 g mascarpone
  • 150 g házi karamellöntet
  • 250 g habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál vaníliaesszencia

A mascarponét simára turmixoljuk a karamellöntettel és a vaníliával. Miután szép, selymes és teljesen egynemű, a harmadát félretesszük. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és beleforgatjuk a karamelles keverék kétharmadába. Az egyik piskótalapot egy tortatálra helyezzük és megkenjük a tejszínes krém felével, jöhet rá a második lap, majd ezt is megkenjük a tejszínes krémmel. Ráhelyezzük a harmadik lapot és az egészet beburkoljuk vékonyan - meztelen torta hatását keltve - a karamellás-mascarponés maradékkal. A tetejére teszünk pár szem epret és kínálhatjuk is. Jó étvágyat!

20190510_121742-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása