Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Nádasdi holdacska

1_15.jpeg

Az ünnepek előtt és alatt szerintem mindenki elég időt töltött a konyhában sütéssel és főzéssel. Így most egy szupergyors receptet hoztam, akiről senki nem mondaná meg, hogy 20 perc alatt dobtad össze. Egy elfeledett klasszikus ez a süti, a Nádasdi holdacska, ami a gyerekkoromat idézi. 

2_11.jpeg

egy, kb. 25x35 cm-es, magasfalú tepsihez 

A tésztához: 

  • 210 g liszt 
  • 100 g porcukor 
  • 90 g zsír 
  • 12 g sütőpor 
  • 1 citrom átszűrt leve és annak reszelt héja 
  • 4 db tojássárgája 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk a szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe. 

A kenéshez: 

  • 150 g választott lekvár 
  • 90 g reszelt étcsokoládé 

A lekvárt összekeverjük a finomra reszelt csokival és egyenletesen elkenjük a tészta tetején. 

A tetejére: 

  • 4 db szobahőmérsékletű tojásfehérje 
  • 150 g porcukor 
  • tk vaníliaesszencia 
  • 140 g darált dió 

3_8.jpeg

A tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral, elkeverjük benne a vaníliát, majd finoman beleforgatjuk a darált diót és az egészet a süti tetejére simítjuk. Betoljuk a 160°C-ra előmelegített sütőbe és egészen addig sütjük, míg a hab szép világosbarna lesz. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd a kész sütit emeljük egy vágódeszkára vagy tálcára és egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval szaggassuk félhold alakú kis kiflikre. A kis holdacskákat sorakoztassuk egymás mellé szorosan egy jól zárható fém vagy műanyag dobozba és fogyasztásig tároljuk így. 

4_6.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png