Tejturmix

Péter Dani blogja

Fanta szelet

1_17.jpeg

A család egyik örök kedvence, amit kicsit mindenki elfeledett itthon, így évek óta egyszer sem került az asztalra. Na most behoztam a lemaradásomat és igen, még most is baromi finom.

2_13.jpeg

kb. 35x25 cm-es tepsihez

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 6 ek porcukor
  • 100 g olaj
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 4 ek liszt
  • 12 g sütőpor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 1 csipet só

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd öntsük hozzá az olajat és a vaníliát. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót keverjük össze, szitáljuk az előbbiekhez és kavarjuk össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a masszához. A tepsi alját béleljük ki szilikonos sütőpapírral és öntsük bele a masszát, simítsuk el a tetejét és toljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 15 percre, illetve tűpróbáig.

A túrókrémhez:

  • 150 g puha vaj
  • 330 g porcukor
  • 750 g áttört túró
  • fél citrom leve
  • 1 tk vaníliaesszencia

A vajat a cukorral keverjük habosra. Mehet hozzá a túró, a citromlé és a vanília is. A szép sima krémet kenjük el egyenletesen a kihűlt piskóta tetején.

A Fanta réteghez:

  • 700 g Fanta narancs üdítő
  • 60 g vaníliás pudingpor
  • 5 ek kristálycukor

A pudingport a cukorral és kevés üdítővel kavarjuk csomómentesre. Öntsük hozzá a maradék üdítőt is és főzzük addig, amíg áttetszővé nem válik. Nem érdemes túlfőzni, hiszen akkor megrepedezhet a süti tetején. Hagyjuk langyosra hűlni és óvatosan öntsük a túrórétegre, simítsuk el és hideg helyen hagyjuk megdermedni.

3_10.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása