A család egyik örök kedvence, amit kicsit mindenki elfeledett itthon, így évek óta egyszer sem került az asztalra. Na most behoztam a lemaradásomat és igen, még most is baromi finom.
kb. 35x25 cm-es tepsihez
A tésztához:
- 4 db tojás
- 6 ek porcukor
- 100 g olaj
- 1 tk vaníliaesszencia
- 4 ek liszt
- 12 g sütőpor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd öntsük hozzá az olajat és a vaníliát. A lisztet, a sütőport, a kakaóport és a sót keverjük össze, szitáljuk az előbbiekhez és kavarjuk össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá és forgassuk a masszához. A tepsi alját béleljük ki szilikonos sütőpapírral és öntsük bele a masszát, simítsuk el a tetejét és toljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 15 percre, illetve tűpróbáig.
A túrókrémhez:
- 150 g puha vaj
- 330 g porcukor
- 750 g áttört túró
- fél citrom leve
- 1 tk vaníliaesszencia
A vajat a cukorral keverjük habosra. Mehet hozzá a túró, a citromlé és a vanília is. A szép sima krémet kenjük el egyenletesen a kihűlt piskóta tetején.
A Fanta réteghez:
- 700 g Fanta narancs üdítő
- 60 g vaníliás pudingpor
- 5 ek kristálycukor
A pudingport a cukorral és kevés üdítővel kavarjuk csomómentesre. Öntsük hozzá a maradék üdítőt is és főzzük addig, amíg áttetszővé nem válik. Nem érdemes túlfőzni, hiszen akkor megrepedezhet a süti tetején. Hagyjuk langyosra hűlni és óvatosan öntsük a túrórétegre, simítsuk el és hideg helyen hagyjuk megdermedni.