Tejturmix

Péter Dani blogja

Sajtos kifli házilag

20200423_140444-01.jpeg

Pehelykönnyű, de mégis vajas kifli, egy szép adag ropogós sajttal a tetején. Kell ennél több? Nem nagy meló, de simán veri a bolti társait, tökéletes magában vagy szendvicsként is.

15 db nagy kiflihez:

  • 1 kg liszt
  • 2 tk só
  • 500 + 150 g zsíros tej
  • 50 g friss élesztő
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 100 g olvasztott vaj
  • 150 g reszelt sajt
  • 1 db egész tojás

A lisztet keverjük össze a sóval és szitáljuk a konyhagép üstjébe. A 150 g langyos tejben oldjuk fel az élesztőt és a cukrot, majd hagyjuk felfutni meleg helyen. Öntsük a feltutott élesztőt a lisztes keverékhez, adjuk hozzá a tojássárgáját és az olvasztott vajat is. A konyhagép dagasztó kampójával dagasszuk ki. Ragacsos, viszonylag lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg, nem kell hozzá több liszt. Takarjuk le konyharuhával és nagyjából 1 óra alatt kelesszük duplájára.

Virgoljunk 15 bucit a tésztából és nyújtsjuk oválisra, majd tekerjük fel. Sorakoztassuk őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, elegendő helyet hagyva köztük. Takarjuk le konyharuhával és kelesszük újabb 45 percig. Az egész tojást habarjuk el és kenjük meg a kiflik tetejét, szórjuk meg a reszelt sajjtal és mehet a 200°C-ra előmelegített sütőbe, alsó-felső sütésen 15 percre, majd kapcsoljuk légkeverésre további 5 percre. Lapáttal helyezzük egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

20200423_140426-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása