Tejturmix

Péter Dani blogja

Gyors házi kenyér

20200609_135715-01.jpeg

Így süss magadnak vagy a családnak egy tökéletes, ropogós héjú házi kenyeret, viszonylag rövid idő alatt.

20200609_135800-01.jpeg

Hozzávalók és elkészítés:

  1. 25 g friss élesztőt 1 tk cukorral és 1 ek liszttel felfuttatunk 350 g langyos vízben.
  2. A konyhagép üstjébe mérünk 500 g kenyérlisztet és 1 tk sót. Összekeverjük
  3. A liszthez mehet a felfutott élesztő és elkezdjük dagasztani közepes fokozaton, legalább 15 percig.
  4. Mehet hozzá 2 ek olíva olaj és tovább dagasztjuk, egészen addig amíg felveszi azt.
  5. Letakarjuk és meleg helyen 50 percig kelesztjük.
  6. Kiborítjuk és újbeggyel, lazán kenyér formára alakítjuk. Ezt úgy a legkönyebb elérni, ha egy hengert formázunk belőle óvatosan és a két végét folyamatosan csípkedjük össze, amíg egy vekni formát kapunk.
  7. Újra letakarjuk és hagyjuk 20 percig meleg helyen kelni.
  8. A megkelt tésztát újra megigazítjuk, finoman újraformázzuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  9. Egy éles késsel bevagdossuk, vízzel lekenjük.
  10. Betoljuk a 180°C-ra előmelegített, gőzös sütőtérbe, légkeverésen. 
  11. Addig sütjük, amíg aranybarna lesz, az alja pedig kopog. Ez nagyjából 30-45 perc, sütőtől függően.

20200609_135726-01.jpeg

20200609_135743-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása