Sütésmentes őszi finomság, egy leheletnyi fahéjjal és egy szép adag vibrálóan sárga sütőtökkel.
12 szelethez
Az alaphoz:
- 200 g darált háztartási keksz
- 100 g olvasztott vaj
- 1 mk őrölt fahéj
A krémhez:
- 175 g zsíros tej
- 20 g zselatin por
- 140 g kristálycukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 375 g sütőtök püré (sütőtök megsütve, leturmixolva)
- 310 g habtejszín, habbá verve
Egy, nagyjából 20x20 cm-es formát kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A kekszet összekeverjük a vajjal és a fahéjjal, majd az előkészített forma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.
Egy nyeles forralólábasba mérjük a hideg tejet és a tetejére szórjuk a zselatint. Állni hagyjuk 10 percig. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd az egészet, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és addig kevergetjük, amíg a cukor és a zselatin is feloldódik. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a sütőtök pürét és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Finoman beleforgatjuk a tejszínhabot és a kekszes alapra simítjuk, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró késsel szeleteljük, friss tejszínhabbal és karamellöntettel kínáljuk.