Tejturmix

A titkos hozzávaló mindig te leszel

Sütőtökös süti

20200831_123002-01-01.jpeg

Sütésmentes őszi finomság, egy leheletnyi fahéjjal és egy szép adag vibrálóan sárga sütőtökkel. 

20200831_122946-01.jpeg

12 szelethez

Az alaphoz:

  • 200 g darált háztartási keksz
  • 100 g olvasztott vaj
  • 1 mk őrölt fahéj

A krémhez:

  • 175 g zsíros tej
  • 20 g zselatin por
  • 140 g kristálycukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 375 g sütőtök püré (sütőtök megsütve, leturmixolva)
  • 310 g habtejszín, habbá verve

Egy, nagyjából 20x20 cm-es formát kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A kekszet összekeverjük a vajjal és a fahéjjal, majd az előkészített forma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.

Egy nyeles forralólábasba mérjük a hideg tejet és a tetejére szórjuk a zselatint. Állni hagyjuk 10 percig. Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd az egészet, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és addig kevergetjük, amíg a cukor és a zselatin is feloldódik. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a sütőtök pürét és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Finoman beleforgatjuk a tejszínhabot és a kekszes alapra simítjuk, éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró késsel szeleteljük, friss tejszínhabbal és karamellöntettel kínáljuk. 

20200831_123015-02-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

Baking Hits

logo_2x.png