Tejturmix

Péter Dani blogja

Szilvás kuglóf

1_21.jpeg

Szilvás gombóc készítése, kuglóf formájában igen is lehetséges. A szaftos tésztába került friss szilva és pirult gríz, egyértelműen a szilvás gombóc élményét hozza. Fantasztikus őszi desszert, fahéjas illata pedig az egész házat körbelengi.

2_16.jpeg

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 50 g búzadara
  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g barnacukor
  • 3 db tojás
  • 200 g kockára vágott szilva
  • 8 g sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 2 mk őrölt fahéj

A puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáütjük a tojásokat is és azzal is elkeverjük. Miután ezzel megvagyunk, hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával, búzadarával és fahéjjal elkevert lisztet. Mehet bele a szilva és alaposan összekeverjük. A vajjal kikent kuglófformába öntjük a masszát és betoljuk a 180°C-ra előmelegített sütőbe 60 percre. Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le útközben fóliával és úgy süssük készre. Még melegen kiborítjuk egy hűtőrácsra és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

3_13.jpeg

20200904_145910-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása