Az idei nyár utolsó kerti paradicsomait méltóképpen használhatjuk fel ebben az olasz finomságban. A lényeg az, hogy a paradicsom domináljon, ne nyomjuk el erős fűszerekkel.
Hozzávalók:
- 1 szelet kovászos kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék friss paradicsom
- 1 nagy csipet só
- 2 ek olívaolaj
A kenyeret pirítsuk meg grillen vagy sütőben és még forrón dörzsöljük be a fokhagymával. A paradicsomot karikázzuk fel (kisebb kockákra is vághatjuk) és sózzuk be, majd hagyjuk állni 5 percig. Keverjük össze az olajjal és sorakoztassuk a szeleteket a kenyérre, az olajos-paradicsomos levet pedig locsoljuk rá és fogyaszthatjuk is.
Lehet bele tenni lila hagymát is és friss petrezselymet, de én ebben az esetben, most tényleg a kerti paradicsom zamatát szerettem volna érezni, így ezeket elhagytam.