Tejturmix

Péter Dani blogja

Klasszikus bruschetta recept

Az idei nyár utolsó kerti paradicsomait méltóképpen használhatjuk fel ebben az olasz finomságban. A lényeg az, hogy a paradicsom domináljon, ne nyomjuk el erős fűszerekkel.

20200922_161733-01.jpeg

Hozzávalók:

  • 1 szelet kovászos kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss paradicsom
  • 1 nagy csipet só
  • 2 ek olívaolaj

A kenyeret pirítsuk meg grillen vagy sütőben és még forrón dörzsöljük be a fokhagymával. A paradicsomot karikázzuk fel (kisebb kockákra is vághatjuk) és sózzuk be, majd hagyjuk állni 5 percig. Keverjük össze az olajjal és sorakoztassuk a szeleteket a kenyérre, az olajos-paradicsomos levet pedig locsoljuk rá és fogyaszthatjuk is. 

Lehet bele tenni lila hagymát is és friss petrezselymet, de én ebben az esetben, most tényleg a kerti paradicsom zamatát szerettem volna érezni, így ezeket elhagytam.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása