Tejturmix

Péter Dani blogja

Albán krémes

20201001_153358-01.jpeg

Aki szereti a házi és a francikra krémeseket, most egy újabb kedvencre talált. Az albán krémes egy könnyű kakaós piskótával és egy nagy adag tejszínhabbal növeli az élvezeteket. 

egy gáztepsihez (kb. 30x45 cm)

A kakaós piskótához:

  • 7 db szobahőmérsékletű tojássárgája
  • 180 g kristálycukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 12 ek víz
  • 200 g liszt
  • 1 cs (12 g) sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 1 mk só
  • 2 ek holland kakaópor

A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel. Hozzászitáljuk a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát, sót és kakaóport. Simára keverjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, illetve tűpróbáig. Hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a krémet.

20201001_153413-01.jpeg

A krémhez:

  • 2 cs (80 g) vaníliás pudingpor
  • 4 ek kristálycukor
  • fél liter víz
  • a tetejére tejszínhab (500 g habtejszín habbá verve 2 ek porcukorral és 2 cs habfixálóval)
  • 7 db szobahőmérsékletű tojásfehérje

A pudingporból, a cukorból és a vízből pudingot főzünk. A tojások fehérjét habbá verjük és a meleg pudingba keverjük. A krémet rákenjük a piskótára és visszatesszük az egészet az elzárt sütőbe 5 percre. Kivesszük a sütőből és kihűtjük. A tetején elkenjük a tejszínhabot és már szeletelhetjük is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása