Aki szereti a házi és a francikra krémeseket, most egy újabb kedvencre talált. Az albán krémes egy könnyű kakaós piskótával és egy nagy adag tejszínhabbal növeli az élvezeteket.
egy gáztepsihez (kb. 30x45 cm)
A kakaós piskótához:
- 7 db szobahőmérsékletű tojássárgája
- 180 g kristálycukor
- 20 g vaníliás cukor
- 12 ek víz
- 200 g liszt
- 1 cs (12 g) sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 mk só
- 2 ek holland kakaópor
A tojásokat ketté választjuk és a sárgáját simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a vízzel. Hozzászitáljuk a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát, sót és kakaóport. Simára keverjük és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk 15 percre, illetve tűpróbáig. Hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez:
- 2 cs (80 g) vaníliás pudingpor
- 4 ek kristálycukor
- fél liter víz
- a tetejére tejszínhab (500 g habtejszín habbá verve 2 ek porcukorral és 2 cs habfixálóval)
- 7 db szobahőmérsékletű tojásfehérje
A pudingporból, a cukorból és a vízből pudingot főzünk. A tojások fehérjét habbá verjük és a meleg pudingba keverjük. A krémet rákenjük a piskótára és visszatesszük az egészet az elzárt sütőbe 5 percre. Kivesszük a sütőből és kihűtjük. A tetején elkenjük a tejszínhabot és már szeletelhetjük is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.