Egyszerűen elkészíthető, kívül ropogós, belül vajasam puha, sokréteges sörkifli.
kb. 50 db kis kiflihez:
- 700 g liszt
- 2 db tojás
- 2 ek cukor
- 2 ek olaj
- 250 g kefír
- 1 kocka élesztő + 1 dl tejben felfuttatva
- 200 g szobahőmérsékletű vaj + 1 ek só kikeverve
A vaj kivételével minden alapanyagot egy nagy keverőtálba mérünk és alaposan összegyúrjuk. Letakarjuk és meleg helyen hagyjuk kelni 1 órát. Miután megkelt, 12 egyenlő részre osztjuk és mindegyik részt vékonyra kinyújtunk, mintha egy krumpli-lángost készítenénk. Három lapot összeragasztunk a sós vajjal, pizza-vágóval cikkekre vágjuk és feltekerjük kifliknek. A kifliket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, megkenjük egész tojással - ên megszórtam sajttal is - és betoljuk a 190 fokra előmelegített sütőbe és pirosra sütjük.