Látványos csokoládés keksz, rendkívül egyszerűen. Egy szép tálba helyezve bármely ünnepi asztalon megállja a helyét, mindenki a recept után fog kérdezni.
Kövess Instagram-on apeterdani néven, hogy elsőként olvashasd a blog legújabb receptjeit.
30 darabhoz (2 tepsihez):
- 170 g liszt
- 170 g porcukor
- 6 g sütőpor
- 60 g holland kakaópor
- 1 csipet só
- 50 g szobahőmérsékletű, puha vaj
- 2 db tojás
A forgatáshoz:
- 100 g porcukor
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük, egyneművé kavarjuk és betesszük a hűtőbe 1-1,5 órára. Miután kivettük, formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat, enyhén vizes kézzel. Minden golyót alaposan forgassunk meg porcukorban és sorakoztassuk őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, 6-7 cm távolságot tartva egymástól. Egy pohár aljával kicsit lapítsuk meg mindegyiket. Toljuk a tepsit 180°C-ra előmelegített sütőbe 15-17 percre. A megsült kekszet hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni. Jól zárható dobozban 1,5 hétig is eláll.
TIPP:
A keksz sülés után kívül kérges, belül szaftos lesz. Viszont mikor kihűl, megszilárdul. Ezért érdemes legalább egy éjszakát jól zárható dobozban pihenni hagyni a kihűlt kekszeket, mert úgy visszapuhulnak.