Tejturmix

Péter Dani blogja

Pöfeteg keksz

20201114_145124-01.jpeg

Látványos csokoládés keksz, rendkívül egyszerűen. Egy szép tálba helyezve bármely ünnepi asztalon megállja a helyét, mindenki a recept után fog kérdezni.

Kövess Instagram-on apeterdani néven, hogy elsőként olvashasd a blog legújabb receptjeit.

20201114_145132-01.jpeg

30 darabhoz (2 tepsihez):

  • 170 g liszt
  • 170 g porcukor 
  • 6 g sütőpor
  • 60 g holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 50 g szobahőmérsékletű, puha vaj
  • 2 db tojás

A forgatáshoz:

  • 100 g porcukor

A tészta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük, egyneművé kavarjuk és betesszük a hűtőbe 1-1,5 órára. Miután kivettük, formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat, enyhén vizes kézzel. Minden golyót alaposan forgassunk meg porcukorban és sorakoztassuk őket szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire, 6-7 cm távolságot tartva egymástól. Egy pohár aljával kicsit lapítsuk meg mindegyiket. Toljuk a tepsit 180°C-ra előmelegített sütőbe 15-17 percre. A megsült kekszet hagyjuk a tepsin teljesen kihűlni. Jól zárható dobozban 1,5 hétig is eláll.

20201114_145229-01.jpeg

TIPP:

A keksz sülés után kívül kérges, belül szaftos lesz. Viszont mikor kihűl, megszilárdul. Ezért érdemes legalább egy éjszakát jól zárható dobozban pihenni hagyni a kihűlt kekszeket, mert úgy visszapuhulnak.

20201114_145203-01.jpeg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása