Tejturmix

Péter Dani blogja

Áfonyás-tejszínes piskótatekercs

20210916_122733620_ios.jpg

Nem szeretném a nagy klasszikust, a sárgabaracklekvárral töltött piskótatekercset zavarba hozni, de azért ez elég tuti. Szaftos, vajas piskóta áfonyával és tejszínhabbal töltve, majd epres porcukorral meghintve.

A piskótához:

  • 75 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 130 g kristálycukor
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 60 g olvasztott vaj
  • 180 g áfonyalekvár

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit (kb. 30x40 cm-es) szilikonos sütőpapírral. Szitáljuk egy tálba a lisztet, a sütőport és a sót. A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, végül óvatosan forgassuk bele a tojások sárgáját, a vaníliát és a vajat. Öntsük hozzá a lisztes keveréket és finoman forgassuk a habba. Kenjük el az előkészített tepsin és toljuk a sütőbe 10 percre. Miután megsült, emeljük ki a tepsiből a sütőpapírnál fogva, szórjuk meg porcukorral a tetejét, fektessünk rá egy ív sütőpapírt és fordítsuk meg. Húzzuk le a felülre került oldalról a papírt és tekerjük fel a rövidebb oldalánál fogva, a sütőpapírt is bele tekerve. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez:

  • 250 g habtejszín
  • 1 tk vaníliaesszencia
  • 10 g habfixáló

Verjük habbá a tejszínt a vaníliával és a fixálóval. Tekerjük ki a kihűlt piskótát és kenjük meg a lekvárral, arra pedig kenjük rá a vaníliás tejszínhabot. Tekerjük fel a roládot és csomagoljuk műanyag fóliába, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

A tetejére:

  • 10 g liofilizált eper
  • 2 tk porcukor

Mérjük egy kávédarálóba vagy késes konyhagépbe az epret és a cukrot, majd pörgessük egész finom, por állagúra. Tálalás előtt szitáljuk a tekercs tetejére.

20210916_122705680_ios.jpg

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása