Cukor és lisztmentes, hamis sajttorta
Hihetetlenül egyszerű, sült joghurttorta, mindössze négy hozzávalóból. Nem csak diétázóknak ajánlom, hiszem megtévesztésig hasonlít, egy hagyományos sajttortához.
4 szelethez:
- 400 g natúr joghurt
- 4 ek eritrit
- 4 db tojás
- 40 g kukoricakeményítő
Minden hozzávalót egy tálba mérünk és teljesen simára keverjük egy kézi habverővel. Béleljünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát szilikonos sütőpapírral és öntsük bele a masszát, a tetejét simítsuk el. Toljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, illetve amíg a teteje aranybarna lesz. Hagyjuk a pulton szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőbe éjszakára. Másnap vegyük le róla a formát, húzzuk le a papírt és kínáljuk gyümölcsökkel vagy kompótokkal a tortaszeleteket.