A kekszalaphoz:
200 g darált keksz
70 g vaj
A citromkrémhez:
2 db citrom leve és héja
2 db tojás
100 g kristálycukor
100 g vaj
A habhoz:
2 tojásfehérje
60 g porcukor
A kekszalap elkészítésével kezdjük. Én egy, kb. 20x8 cm-es koporsóformát használtam hozzá, de az anyaghányadot felszorozva torta vagy piteformában is készíthetjük. Tehát az alaphoz megolvasztom a vajat, összekeverem a darált keksszel és belenyomkodom a formába, úgy hogy kicsit az oldalára is kerüljön 2-3 cm magasan. Hűtőbe teszem fél órára.
A citromkrémhez egy kis lábasban vizet teszek forralni. Egy fém keverőtálba beleütöm a tojásokat, hozzáadom a kristálycukrot és a citrom levét. Kézi habverővel folyamatos kevergetés mellett besűrítem a vízgőzön. Leveszem a gőzről és beleteszem a citromhéjat, valamit feloldom benne a vajat. Ha pihent a kekszalap beleöntöm a krémet és újabb 30 percre hűtőbe teszem.
A habhoz keverőtálba mérem a tojásfehérjét és a porcukrot, elektromos habverővel kemény fényes habbá verem. Sima csöves habzsákba teszem és csúcsokat nyomok a megkötött citromkrémre, majd cukrászfáklyával kicsit megsütöm.