Talán a világ legegyszerűbb répatortájának receptje. Higgyetek nekem, sokszor nem a bonyolult dolgok a legfinomabbak, ez a torta egyszerűen tökéletes. Nem igényel konyhai rutint, bátran vágjatok neki. Az anyaghányad 26 cm-es tortaformához készült.
A tésztához:
250 g sárgarépa, kis lyukú reszelőn lereszelve
180 g kristálycukor
2 db tojás
125 g napraforgóolaj
1 csomag vaníliáscukor
4 db felezett konzerv őszibarack, kockázva
1 kávéskanál szódabikarbóna
egy csipet só
egy csipet fahéj
60 g darált dió
180 g liszt
1 narancs lereszelt héja
A forma kikenéséhez:
vaj
liszt
A krémhez:
500 g mascarpone
150 g porcukor
1 citrom leve és héja
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Vegyünk elő egy nagy keverőtálat és mérjük bele a tészta összes hozzávalóját, alaposan keverjük össze. Öntsük kivajazott, kilisztezett tortaformába és 180°C-on süssük 20 percig, majd a sütőt 160°C-ra mérsékelve, süssük készre a tortát. Hűtsük ki! Közben a krémhez a hozzávalókat keverjük habosra, majd rusztikusan kenjük el a torta tetején.