A piskótához:
3 db tojás
60 g kristálycukor
75 g liszt
A barackos töltelékhez:
450 g túró
200 g zsíros görögjoghurt
4 dl habtejszín
100 g porcukor
25 g zselatin
480 g töltőtömegű őszibarack konzerv
20-25 db babapiskóta
mentalevél
egy marék pirított szeletelt mandula
A tojásokat kettéválasztom, géppel a fehérjékből kemény habot verek a cukorral, majd szintén a habverővel hozzákeverem a tojássárgákat 4-5 gyors keveréssel. Hozzászitálom a lisztét és nagyon finom mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverem a habhoz, míg egynemű piskótamasszát nem kapok. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 10-15 perc alatt készre sütöm. Kihűtöm.
A krémet a barack felkockázásával kezdem: kisebb darabokra vágom és egy szűrőben hagyom jól lecsepegni. Egy nagy keverőtálba mérem a túrót, a joghurtot és a porcukrot és botmixerrel egyneművé keverem. Belekeverem a lecsepegett barackot, majd a tejszínt habbá verem. A joghurtos barackos túrókrémet a felvert tejszínhabbal lazítom. A zselatint 3 evőkanál hideg vízben megduzzasztom, mikróban felmelegítem és hozzákeverem a tejszínes-túrós krémhez.
A tortaformát elmosom, majd a piskótát visszateszem az aljára, körbe pedig kirakom a babapiskótával, ezután jöhet bele a kész krém. Tetejét habrózsákkal, barackkal és szeletelt mandulával díszítem. Én még szórtam rá egy kis levendulát, végül pedig egy kis porcukrot is.