Tejturmix

Péter Dani blogja

Citromos túrótorta

A piskótához, 26 cm-es tortaformához:
6 db tojás

120 g kristálycukor
150 g liszt

Az angol citromkrémhez (Lemon curd):
3 db citrom leve és héja
3 db tojás
150 g kristálycukor
90 g vaj

A túrókrémhez:
400 g túró
120 g vaj
100 g porcukor
2 csomag vaníliáscukor

Díszítéshez:
édes morzsa vagy darált babapiskóta
ehető virágok (METRO zöldséges részénél szoktam beszerezni)

dsc_00433.JPG

A piskótával kezdjük. A tojásokat kettéválasztom, géppel a fehérjékből kemény habot verek a cukorral, majd szintén habverővel hozzákeverem a tojássárgákat 4-5 gyors keveréssel. Hozzászitálom a lisztét és nagyon finom mozdulatokkal, óvatosan hozzákeverem a habhoz, míg egynemű piskótamasszát nem kapok. 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 25-30 perc alatt készre sütöm.

Az angol citromkrém következik. Egy fém keverőtálban elhabarom az egész tojásokat a cukorral és a citromok levével, majd gőz felett folyamatos kevergetés mellett besűrítem. Leveszem a gőzről és hozzákeverem a citromok héját és a hideg vajat, kihűtöm.

A túrókrémhez kihabosítom a puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd szintén habverővel szép krémesre keverem az áttört tehéntúróval. Ekkor hozzákeverek 3 nagy evőkanállal az angol citromkrémből, így elkészült a tortánk tölteléke.

dsc_00411.JPG

Betöltjük a tortát. A piskótát 3 lapba vágom, a citromos túrókrémet 3 részre osztom. Két adag túrókrémmel betöltöm a három lapot, a maradékkal pedig lekenem az oldalát és a tetejét is szép egyenletesen. Ekkor körben bepanírozom a morzsával, a tetején pedig rusztikusan elkenek másfél evőkanál citromkrémet (Lemon curd-öt). A tetejét ehető virágokkal díszítjük és 4-5 órát hűtőben állni hagyjuk, majd fogyaszthatjuk is.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása