Tejturmix

Péter Dani blogja

Panna cotta erdei gyümölcsös raguval

A panna cotta-hoz:
330 g zsíros tej
330 g magas zsírtartalmú habtejszín
70 g kristálycukor
5 g zselatin
1 vaníliarúd

Az erdei raguhoz:
200 g mirelit erdeigyümölcs
70 g cukor

dsc_0308.JPG

Feltesszük melegedni a tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és héjával. Amikor felforrt a tejszínes keverék hozzáadjuk a kristálycukorral elkevert zselatint. Kevergessük folyamatosan 1-2 percig, egészen addig míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. (Eltávolítjuk a vaníliarúd héját). Szűrőn átengedve kis pohárkákba öntjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük megkötni.

Az erdei gyümölcsös raguhoz egy nyeles forralóba tesszük a fagyos gyümölcsöt és a kristálycukrot. 15-20 percig lassan rotyogtatva és folyamatosan kevergetve, sűrű ragu állagúra főzzük. Kihűtjük.

Tálaláskor a panna cotta tetejére teszünk egy adagot a gyümölcsraguból. Ebből az anyaghányadból körülbelül 10 ilyen kis pohárka jön ki.

Tejturmix Facebook oldal

Femina.hu - Olyan, mint Te!

dfdfdfd.png

Magyar Bloggerek

mbbk2_2.jpg

Vidék Íze

mbg-icon_c3-b_3.png

süti beállítások módosítása