A panna cotta-hoz:
330 g zsíros tej
330 g magas zsírtartalmú habtejszín
70 g kristálycukor
5 g zselatin
1 vaníliarúd
Az erdei raguhoz:
200 g mirelit erdeigyümölcs
70 g cukor
Feltesszük melegedni a tejet és a tejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és héjával. Amikor felforrt a tejszínes keverék hozzáadjuk a kristálycukorral elkevert zselatint. Kevergessük folyamatosan 1-2 percig, egészen addig míg a cukor és a zselatin teljesen fel nem oldódik. (Eltávolítjuk a vaníliarúd héját). Szűrőn átengedve kis pohárkákba öntjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük megkötni.
Az erdei gyümölcsös raguhoz egy nyeles forralóba tesszük a fagyos gyümölcsöt és a kristálycukrot. 15-20 percig lassan rotyogtatva és folyamatosan kevergetve, sűrű ragu állagúra főzzük. Kihűtjük.
Tálaláskor a panna cotta tetejére teszünk egy adagot a gyümölcsraguból. Ebből az anyaghányadból körülbelül 10 ilyen kis pohárka jön ki.